Tjänster

3D CAD

Har du en skiss på papper eller en idé i tanken? Det kan vara allt från hjälpmedel för att underlätta ditt arbete, hemmet eller vardagliga livet. Många gånger när en CAD-ritare eller CAD-designer sökes så handlar det om nya detaljer som ska designas fram. Tack vare utveckling av teknik så kan en en 3D modell som skapas i 3D programmet göras om till ett format som alla kan öppna och titta på, tex. vridbara pdf filer gör det möjligt för en kund att vara delaktig i designarbetet. Alla detaljer ritas som 3D modeller, 3D ritningar och CAD ritningar skapas. Förutom att skapa ritningar eller CAD ritningar från 3D modeller kan man tex. få uppgift om vikt och volym. Tveka inte att höra av dig.

3D Scanning (Digitalisera & Kopiera föremål)

Vi hjälper dig att skapa en digital 3D-modell av ett fysiskt föremål med hjälp av en 3D-scanner. Vill du sedan skriva ut kopior på dina föremål så har vi lång erfarenhet av 3D-printning. Exempel på användningsområden är: – Bevara känsliga föremål – Visa föremål i 3D på t.ex. hemsida eller Facebook. – Fortsätt designarbetet i ett 3D-program – Kopiera detalj med hjälp av 3D skrivare Den digitala 3D-modellen levereras i filformatet STL som kan importeras i de flesta 3D-programmen. Andra format på begäran.

F.A.Q.

Vanliga frågor och svar

Ja, vi använder PostNord och Schenker med spårbara paket. (fraktkostnad tillkommer)

Förskottbetalning som gäller med Swish förutom banköverföring och faktura. (fakturaavgift 39:-)

Beroende på hur många detaljer och hur stora dom är. Oftast inte mer än 3-4 arbetsdagar.

Vi har PLA, PET-G, ABS, TPU (flex). Kontakta oss om ni önskar en special färg eller filament.

Det går åt mindre energi att tillverka olika prylar hemma i en 3d-skrivare än att köpa fabrikstillverkade.

Vi använder mest utav PLA. PLA (Polyactic Acid) är ett enkelt, smidigt och återvinningsbart filament vars material härrör från förnybara resurser såsom majsstärkelse eller sockerrör.

Det används flitigt för bland annat matpaketering och medicinska implantat och är särskilt vanligt bland FDM-maskiner.

PLA är känt för att erbjuda en stor variation av färger och luktar dessutom väldigt gott (nästan som godis). Definitivt en bonus att ha i åtanke!

För att läsa mer vilka material som är lämpliga vid vilka användsområde, kan du klicka här.

Det är olika för kundens önskemål, annars är standard som vi kör är 0.2 mm i lager. Vill man ha det detaljerad så kan man meddela i förväg. Vi har några exemplar som kan skickas mot en fraktkostnad.